Bryllupsfotografering

I juli hadde jeg i oppdrag å ta de offisielle bildene i bryllupet til min datter og forloveden. Denne dagen er der bare en gang og jeg ville ikke gjøre noen feil. Derfor laget vi detaljerte planer.

I dette blogginnlegget ønsker jeg å dele noen tanker og tips som var viktig under forberedelsen og gjennomføringen.

Planlegging

Mange spørsmål dukker opp i forberedelsesfasen.

Hvor skal vi ta bildene? Brudeparet liker fjellet og landskapet ved havet. Det gir mange muligheter for hvor vi kan ta bildene. Det er noen ting vi må tenke over: Hvor mye tid har vi til hele fotograferingen? Hvor mye tid trenger vi til å kjøre til vår location? Hvor mye tid har vi på hver location?

Hva hvis det regner og stormer på bryllupsdagen? Vi må finne et alternativ.

Noen uker før den store dagen kjørte vi til noen mulige plasser og tok prøvebilde. Det er viktig å se på lysforholdene, om bakgrunnen passer og i vårt tilfelle, om det ville være flo eller fjøre når vi skal ta bildene. Det hadde vært dumt å dra til en strand der det var en sandstrand under prøveshootingen, mens det er vann på bryllupsdagen.

Vi fant tre egnete plasser, som ikke hadde lang avstand fra hverandre.

Også et alternativ for dårlig vær, en konsertsal med flygel (både brud og brudgom spiller piano), ble booket.

Her er noen inntrykk fra prøveshootingen. Vi hadde det kjekt og forventningenetil den store dagen vokste.

 20140427-0052 20140427-0336 20140427-0525

Bryllupsdagen

Været var nesten perfekt, litt overskyet, vindstille og behagelig temperatur. Etter hvert kom sola mer fram og det var godt å ha en reflektorskjerm. Den forhindrer at ansiktene får skarpe skygger av det sterke sollyset. Ha også en eller flere assistenter ved din side. Det er mye som skal gjøres! Det er ikke lett å bevege seg med brudekjolen i naturen. Bruden trenger hjelp. Var det lett å komme seg opp på den store steinen uten hjelp under prøveshootingen så trengte vi nå en stige. Viktig også å huske et sitteunderlag. Det er ikke kjekt å gå med måkeskitt på brudekjolen resten av dagen.

Og så er det sko! Med joggesko var det mye lettere å komme oppå steinen og ned igjen. Oppe ble skoene skiftet.

 

20140726-0210 - Kopi 20140726-0203 20140726-0193-2

 

 

 

 

Bryllupsdagen var en lørdag med fint vær. Det var mye folk på stranden. Vi hadde faktisk ikke tenkt på dette. Bilde der bruden ble svirret rundt på stranden var ikke mulig å ta den dagen. Det var synd! Det er viktig å være fleksibel, ha mange nok alternativer og være åpen for spontane nye ideer.

 20140726-0332 - Kopi 20140726-0342 20140726-0357

 

På bryllupsdagen er alle anspente. Da er det ikke lett å ta bilde der ansiktene og kroppsholdningene virker avslappet. Det er viktig å spre en atmosfære der det er rom for latter og humør.

Tenk også på å ta bilde av situasjoner mellom de offisielle bildene. Også slike bilder kan være kjekke minner.

Flere, mer offisielle bilde av bryllupet finner du under «gallery».

Skriv gjerne en kommentar og fortell om dine egne erfaringer!

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published. Subscribe to this comment feed via RSS