Durdle Door – variasjoner av samme motiv

Durdle Door på Jurassic coast in Dorset, Sør England, er et velkjent fotomotiv. Forrige helg fikk jeg mulighet å oppleve denne delen av Englands kysten og kunne fotografere litt.

Jeg opplever ofte at det er utfordrende å  ta gode bilder når jeg  kommer til nye plasser. Skal det bli mer enn knipsing må jeg først bli kjent med lokaliteten, tenke over lys, på hvilken dagstid det er best å  være der, hvilket utstyr jeg skal ta med osv.

Dagen da vi kom til kysten, tok vi oss en liten spasertur til Durdle Door for å se på lokaliteten, tok noen bilder og planla for neste dag. Lyset fra sola like før solnedgangen ville være den perfekt belysningen for dette flotte motivet. Altså kom vi tilbake ditt på neste ettermiddag. Det var en solrik dag og sjansen for en fin solnedgang var stor. Men det lå noen skyer over horisonten i west. Jeg kunne ta noen bilder før sola forsvant bak skyene. Det er mye som kan planlegges, men ikke alt!

Her er et lite utvalg av bildene, med kort og lang lukkertid, kamera på stativ og bevegelse av kamera.

Det var spennende å utforske dette flotte landskapsmotivet! Hadde jeg hatt mer tid ville resultatet kanskje blitt ganske annerledes.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published. Subscribe to this comment feed via RSS