Nordic Light Fotofestival Kristiansund 2014

Den internasjonale fotofestivalen i Kristiansund fant sted fra 6. – 10.5. Mange fotografer fra hele verden holdt interessante og lærerike foredrag. I tallrike utstillinger ble fotokunst vist fram, både fra amatørfotografer i Norge og kjente internasjonale fotografer.

Jeg presenterer her et lite glimt og noen nye erkjennelser.

 

Nå vet jeg at …

 

… Putin har noe felles med min første kjæreste.20140509-0036

Platon Antoniou er en engelsk-gresk fotograf som har portrettert mange kjente politikkere. Da han skulle ta bilde av Putin sa han: “I’m a big Beatles fan. Are you?”. Putin svarte: «I love the Beatles» og favorittsangen er «Yesterday», den samme som min kjæreste hadde.

Platons menneskelige måte å komme i kontakt med personene har resultert i bilde som forteller mye om personligheten til den portretterte.

Bilde av Putin ble verdenskjent og brukt i mange ulike sammenhenger.

 

 

…Alexander Dale Oen ikke bare var en utmerket 20140509-0048svømmer, men også en god modell.

Hans Jørgen Brun, norsk fotograf med base i Bergen, lager portrettbilde som viser personen i posen og omgivelsen som er sentral for personen. Lyssettingen og komposisjonen er avgjørende i hans svart-hvit portretter. Også etterbehandlingen er tilpasset personligheten. Noen bilde er sylskarpe og virker hard, mens andre er diffuse og myk.

20140509-0119… å ta bilde kan være starten av en kompleks kreativ prosess.

Cooper & Gorfer er et fotografduo fra USA og Austria som ønsker å fortelle historier av mennesker fra alle verdensdeler. De reiser og kommer i nærkontakt med befolkningen, lytter til historier og tar bilde. Fotografi er et av flere virkemiddel. Andre bildekunstneriske midler som maleri, tegning og collage gir bilde et melankolsk uttrykk fra fantasiverden.

… uskarpe bilde er noe som henger i store internasjonale gallerier. Fontaine

Francois Fontaine er en fransk kunstner. I utstillingen «Silenzio!» viser han bilde som er relatert til kinofilmer. Bildene er uskarpe og skaper en illusjon av glamour og situasjoner fra filmene.

Uskarpe bilde snart i Volda –nei, Fontaine skal ikke stille ut i Volda … men jeg skal vise fram blant annet noen uskarpe bilde ved min første separatutstilling, allerede i slutten av maimåneden.Mer info kommer.

 

Bildene er tatt i hovedsak av meg, direkte fra utstillingene eller storskjerm.

Les mer om artistene på http://www.nle.no/

Info om min utstilling kommer snart …

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published. Subscribe to this comment feed via RSS