Nordlyskveld på Hidsneset

I går strålte oktobersola fra skyfri himmel og jeg kunne godt ha tenkt meg en tur på fjellet etter jobb. Men varsellyset på mobilen lyste opp og nordlysappen fortalte om gode sjanser for å kunne se nordlyset. Dessverre er det ikke mulig å se nordlyset på dagstid. Tida før sola gikk ned ble altså brukt til å forberede nordlysturen.

Da jeg dro ut mot kysten ble jeg møtt av et fantastisk syn. Solnedgang i skjærgarden med speilblank sjø. Her kunne jeg ha stoppet og tatt mange flotte bilder. Jeg måtte bruke all min viljekraft for å dra videre. Målet var Hidsneset fyr og jeg ville helst være der før det var helt mørkt. Jeg skulle gå ned i fjøra og ut helt til fyret. Lommelykta hjalp for å komme fram helskinnet.

Sola hadde gått ned for lengst, men himmelen glødet i dyporansje og fiolett. Stjernene var allerede synlig, men ikke noe glimt av nordlyset å se. Skulle det ikke blir noe likevel? Det har skjedd en del ganger før.

Jeg brukte tida til å finne en plass for stativet der jeg kunne komponere et bra bilde. Å ta bilde av et fyr er alltid spennende og det er mange muligheter for variasjon. Hvor lang eksponering trenger jeg for å få med blinklyset? Skal jeg stråle på fyret med hodelykta for å skape litt mer lys?

Mens jeg holdt på sjekket jeg resultatene i LCD-skjermen på kamera. Plutselig dukket det opp et grønt skjær på bildet! Da er nordlyset! Nå starter showet.

For meg er det en følelse som det var i jul da jeg var liten. Spennende og fantastisk hver gang!

Kameraet ser mer enn øyne. Etter at jeg så det grønne lyset på bilde kunne jeg skimte en lys bue som utvidet seg over Nerlandsøya og Skorpa.

Å kunne sitte her i nattens mørke, høre på bølgene som skyller rundt klippene og se nordlyset forandre seg på himmelen, i tillegg til en stjernehimmel som allerede er utrolig flott. Bare WOW!

Så kjekt at jeg kan dele bildene og tankene her i bloggen!

Jeg vil gjerne også dele opplevelsen og noe kunnskap om nordlysfotografering med deg. En workshop med nordlysfotografering er nå under planlegging. Følg med her i bloggen for å få informasjonen når det er klar.

 

 

 

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published. Subscribe to this comment feed via RSS